Zeeaster Rebekkah loge no. 38

De Zeeaster Rebekkah loge no. 38 is gesticht op 15 januari 1983.
De loge is een onderdeel van Independent Order of Odd Fellows in Nederland. De Zeeaster loge is een loge voor alleen vrouwen. (De Flevoland loge is voor mannen.)

Wij inspireren elkaar en ontwikkelen onszelf. Wij zoeken verdieping in het vertrouwen dat wij buiten de loge deze verhalen niet delen. Daardoor voelen wij ons sterk met elkaar verbonden. Wij zijn er voor elkaar in goede en slechte tijden.
Het motto is wereldwijd Vriendschap, Liefde en Waarheid te herkennen aan de drie schakels. Ook onze maatschappelijk betrokkenheid is groot. De opbrengsten van de 2e hands boekwinkel in Dronten geven wij aan goede doelen.
Naast onze bijeenkomsten, die iedere 2e en 4e woensdag in de maand plaatsvinden, organiseren wij ook culturele uitjes.

Groei
De loge wil graag groeien. De groei helpt ons steeds verder te ontwikkelen. We worden moderner en maken meer gebruik van moderne technologieën. De komst van jonge (werkende) vrouwen met interesse in onze Orde en loge helpt ons ook bij het moderniseren. Dat levert andere gezichtspunten en invalshoeken op.

Bouwsteen
In de zitting houdt één van de leden een bijdrage, die wij bouwsteen noemen. Vanuit haar eigen ervaringen en gezichtspunten deelt zij haar persoonlijke verhaal. Daar praten wij naderhand nog over na en kunnen vragen beantwoordt worden. Het zet vaak aan tot het er verder over nadenken. Zo leren wij van elkaar.

Interesse
Wij nodigen iedereen met interesse uit om eens contact met ons op te nemen om een mogelijk lidmaatschap te overwegen. U kunt dit doen door een mailtje te sturen naar 38zeeaster@oddfellows.nl. Wij zullen daar uiteraard snel op reageren.
Er is de mogelijkheid een open bijeenkomst mee te maken om meer gevoel te ontwikkelen wat een loge nu is.

Vandaag heeft de Zeeaster Rebekkah loge rond de 45 leden. De meeste leden komen uit Dronten en Lelystad. Maar o.a. Kampen, Swifterbant, Elburg zijn zeker plaatsen die dichtbij genoeg liggen.
Wij hebben een logegebouw aan De Ketting 6 in Dronten. Ons logegebouw is geheel rolstoel geschikt.