Maak kennis met leden van de Zeeaster Rebekkah loge!

“We hebben gemerkt dat de Odd Fellows  nog niet zo bekend zijn. Graag willen we dat veranderen en vertellen wat het lidmaatschap met ons doet.“

Onze Zeeaster leden nemen u mee met hun redenen om lid te zijn van de Zeeaster Rebekkah loge in Dronten. Is dit ook iets voor u? U kunt een mail sturen naar 38zeeaster@oddfellows.nl dan nemen wij contact met u op.

Xandra Breit is sinds het voorjaar van 2017 lid. “Op de open avond was ik verrast door de prettige groep mensen die de Odd Fellows zijn. De aandacht voor elkaar, de vriendschap, de zorg… Ik was op zoek naar ‘íets’ en dat was iets tweeledigs. Ik deed al vrijwilligerswerk maar wilde graag verdieping. Écht iets kunnen betekenen, ook voor moeilijk bereikbare groepen mensen. Ook wilde ik zelf verder groeien en nieuwe mensen leren kennen. Het lidmaatschap van de Odd Fellows heeft deze twee kanten, dat  sprak me erg aan. Daarom dacht ik, ik spring er gewoon in!”

 

 

 

 

 

 

Sigita Blaauw kwam in het voorjaar van 2016 bij de Loge. “Wat in het begin onwennig voelde, is gaande weg heel speciaal geworden: de zusters die je krijgt als je Rebekkah wordt. Ook al ken je elkaar in begin nog amper, je voelt je heel snel deel van de groep omdat je er zo welkom ontvangen wordt. Tijdens de zittingen vind ik rust, inspiratie en verdieping. Een ieder probeert op haar eigen manier gestalte te geven aan Vriendschap, Liefde en Waarheid en dat voelt heel prettig. Je mag jezelf zijn!”

 

 

Ingrid Veeman is lid sinds het voorjaar van 2016. “Het lidmaatschap is voor mij een manier om te leren van de wijsheid van andere vrouwen, van alle leeftijden. Ik kijk altijd uit naar onze avonden. Het is een fijn rustmoment in de week waarbij je kunt luisteren naar anderen en naar mooie muziek. Ook doe ik altijd weer inspiratie op. Door mooie woorden of ervaringen. Je kunt je altijd weer verder ontwikkelen! Er zijn meerdere manieren om tegen iets aan te kijken of om iets aan te pakken. En door zelf te groeien, kun je weer meer betekenen voor de mensen en de maatschappij om je heen.”

 

 

 

 

Jolanda Schram kwam in 2013 bij de Loge. “Na een voorlichtingsavond ging ik met een heel goed gevoel naar huis. Na goed overleg met mezelf of het paste in mijn redelijk volle leven (gezin, fulltime baan …) werd ik lid en zelden sla ik een avond over. Ze zijn zo bijzonder en geven me elke keer weer stof tot nadenken, het laad me op. Rust, diepgang en bezinning vloeien prachtig in elkaar op een loge avond.  Het jezelf mogen zijn, ongeacht je maatschappelijke positie, zuiver om wie je bent is voor mij een  verrijking en belangrijke toegevoegde waarde die ik bij de Odd Fellows heb gevonden.

Yvonne den Boer is in 2001 lid geworden van de Loge. “Via de Loge vind ik verbinding met mensen die hele verschillende leeftijden en achtergronden hebben. Dat is een verrijking!  Mijn agenda is goed gevuld door mijn werk in het onderwijs en als raadslid voor D66. De Loge-avond is voor mij dan ook een moment van ontspanning. Ook geeft het mij de gelegenheid me als vrijwilliger in te zetten in Dronten. Bij de tweedehands boekwinkel van de Odd Fellows in Dronten kan ik mijn passie voor boeken kwijt. Ik ben er regelmatig voor en achter de schermen te vinden.”