ODD FELLOWS, HEEL GEWOON, HEEL BIJZONDER

Vriendschap en verbondenheid
Odd Fellows zijn ‘heel gewoon’ mensen die meer uit het leven willen halen en zich vanuit vriendschap en verbondenheid inzetten voor een betere wereld. Leden wonen in een wijde regio rondom Dronten en Lelystad, hebben verschillende leeftijden en achtergronden maar zijn allemaal mens, met een verhaal. Het gaat om wie je bent en niet om wat je doet of hoeveel je doet.

Rust, inspiratie en goede gesprekken
Tweewekelijks ontmoeten we elkaar. Onze bijeenkomsten starten in een bezinningsruimte waarin rust, luisteren, inspiratie opdoen en van elkaar leren centraal staat. We beginnen met een voorwoord van de voorzitter, meestal gevolgd door een bijdrage van een lid en de ondervoorzitter geeft ter afsluiting een gedachte mee voor de “buitenwereld”. Zo verrijken we onszelf om stapjes te zetten waarmee we de wereld beter en mooier kunnen maken. We sluiten de avond af met een gezellig hapje en drankje, waarmee we napraten over de bijdrage of onze eigen verhalen kwijt kunnen. We stellen vragen, veroordelen niet en voeren goede gesprekken. Een mooie avond om te investeren in jezelf, waarin je je dagelijkse bezigheden kunt laten voor wat ze zijn en met nieuwe energie weer thuiskomt.

 

Samen de wereld mooier maken
Vaak ontstaan er mooie ideeën over hoe we de samenleving om ons heen kunnen verrijken. Zo werken we met een groep vrijwilligers in de Tweedehands boekwinkel in het winkelcentrum van Dronten, waarvan we de opbrengst bestemmen aan goede doelen. Andere activiteiten waarmee we geld inzamelen zijn bijvoorbeeld de jaarlijkse bridgedrive en het meedoen aan de Samenloop voor Hoop. We maken de samenleving ook wat mooier en boeiender door het organiseren van lezingen over verschillende thema’s en het organiseren van het Filosofisch Café Dronten.

 

Ook enthousiasmeren we jaarlijks Drontense jongeren om mee te doen aan de essaywedstrijd van de European Odd Fellow Youth Tour. De winnaars uit verschillende regio’s en landen maken met elkaar een indrukwekkende reis naar IJsland en de Verenigde Staten, die in het teken van duurzaamheid en de thema’s van de Verenigde Naties staat.

 

 

 

Wereldwijde ontmoetingen
Omdat Odd Fellows een wereldwijde organisatie is, de Independent Order of Odd Fellows (I.O.O.F), ben je als lid ook in de gelegenheid om leden uit andere Nederlandse steden of uit het buitenland te ontmoeten.  Dit geeft nog meer gelegenheid om elkaar te inspireren en van elkaar te leren. Alle Odd Fellow-loges wereldwijd zijn te herkennen aan het symbool van drie verbonden schakels die symbool staan voor de begrippen ‘Vriendschap’, ‘Liefde’ en ‘Waarheid.’

 

 

 

Ook een aanvulling in jouw leven?
Spreekt deze levensinstelling je aan, wil je bewuster leven en ben je op zoek naar persoonlijke groei en verdieping? Je kunt een ledenavond bezoeken om te bekijken of de Odd Fellows deze aanvulling in jouw leven kan zijn. In Dronten zijn twee groepen actief, de Flevoland loge voor mannen en de Zeeaster loge voor vrouwen, die is gestart op 15 januari 1983. Iedere maandagavond komen de mannen bij elkaar in het Odd Fellowhuis aan de Ketting 6 in Dronten, één keer in de twee weken op woensdagavond de vrouwen en er zijn ook gemengde avonden en activiteiten, zoals culturele uitjes.

Maak vast kennis met een aantal Zeeaster-leden die vertellen hoe het voor hen is om lid te zijn. Lees verder.

Ben je enthousiast en nieuwsgierig geworden om lidmaatschap van de Zeeaster loge verder te verkennen? Stuur een mailtje naar 38zeeaster@oddfellows.nl en wij nemen contact met je op. We ontmoeten je graag!

Ons Odd Fellowhuis is geheel rolstoel geschikt.